ПРОИЗВОДИТЕЛИ

КАТРИКС САШЕ 1000МГ 1БР ST-6S5L-5H-

Арт. No.: 185342

Цена: 19.17 лв.

Количество:

CATRIX*
Прах c колаген за третиране на рани

ОПИСАНИЕ
CATRIX® е прах с колаген за третиране на рани, съдържащ приблизително 73.5% протеини, 18.1% въглехидрати, 4.9% други съставки на хрущяла и 3.5% инертни материали. Частиците на прахчето са съставени от естествени колагенови макромолекулк подредени в триизмерна мрежеста структура, която пропуска молекули с молекулно тегло до 1000 - максимум 1500. По-големите молекули остават задържани. Средната големина на частиците на CATRIX* е приблизително 35 микрона

ХАРАКТЕРИСТИКИ:
Благодарение на хидрофилните си свойства, всеки грам CATRIX* може да абсорбира около 3-4ml течност. Оздравителните свойства на CATRIX* се дължат основно на оптималния размер на съставните частици, както и на неговата биосъвместимост. При контролирани проучвания е доказано, че вследствие третиране с CATRIX* на вторично зарастващи рани новообразуваната тъкан е с до 50% по-плътна и еластична, което значително е повишило и нейната здраиина. в сравнение с тази в групите третирани с други продукти за обработка на рани. Във всеки един от случаите разликите е полза на CATRIX* са били статистически лначими. Благодарение на естествения си произход CATRIX* се резорбира напълно от мястото на апликация е рамките на 7 дни.

ИНДИКАЦИИ:
CATRIX* е колагенов прах за третиране на рани предназначен за обработването на всички вторично зарастващи рани като: декубитуси (от I до IV стадий),рани от циркулаторен застой, изгаряния от I и II степен, диабетни рани, рани при затлъстяване и от охлузвания. CATRIX* е доказано много полезен и за абсорбиране на ексудат от раните (за подсушаване на рани).

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ:
Да не се прилага на хора, за които е известно, че имат алергия към телешки продукти. Ефикасността на CATRIX" може да бъде намалена, ако се приложи върху инфектирана зона. Съпътстващата терапия при свързани или съпътстващи заболявания (периферна артериална или венозна недостатъчност, диабет, пост-оперативна терапия и др.) трябва да бъде продължена по време на терапията с CATRIX".

Само за външно приложение. Да се избягва директен контакт с очите. Да се пази на места, недостъпни за деца.

ИНСТРУКЦИИ ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ:
Почистете раната. Нанесете CATRIX* пестеливо, по цялата повърхност на раната, под формата на фин еднообразен слой и покрийте с подходяща превръзка. При сухи рани или такива с малко ексудат трябва предварително да се смеси със стерилен физиологичен р-р (4-10ml/lg) или хидрогел и след това да се добави колкото е необходимо.

CATRIX* трябва да се прилага според предписанията на лекуващия лекар, два или три пъти седмично. Възможна е и употреба веднъж или максимум два пъти дневно в зависимост от вида и локализацията на раната. Преди всяка апликация промивайте и почиствайте раната по обичайния начин. Терапията приключва след като раната заздравее или достигне максимално добро състояние.

ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА ПРИ ТРУДНОДОСТЪПНИ ЗОНИ:
Малко преди апликацията смесете CATRIX* със стерилен глицерин (2 до 5ml) или стерилен физиологичен разтвор (4 до 10ml), или хидрогел, така че да се получи паста. Нанесете директно върху раната докато я покриете напълно.

СТРАНИЧНИ РЕАКЦИИ:
Реакциите на свръхчувствителност към CATRIX* са много редки. Ако се наблюдават такива, прекратете употребата на CATRIX* и се консултирайте с лекуващият лекар. Възможно е да се наблюдават оплаквания, ако не се поддържа необходимата влажност на раната.

ОПАКОВКА:
CATRIX" се предлага е опаковки от 3 или 14 бр. стерилни сашета за еднократна употреба, съдържащи 1 g колагенов прах за третиране на рани. Да се съхранява до 30°С. CATRIX* е стерилизиран с радиация.

ПРОИЗВОДИТЕЛ:
Lescarden Inc., 420 Lexington Avenue, Suite 212, New York, New York 10170, USA