ПРОИЗВОДИТЕЛИ

КАРДИОХЕЛП МАКС М ТБ 600МГ 30БР

Арт. No.: 246431

Цена: 15.99 лв.

Количество:

КАРДИОХЕЛП МАКС
ПРИ СЪРДЕЧНО И МОЗЪЧНОСЪДОВИ ПРОБЛЕМИ
 

Максимална защита при хора, изложени на риск от сърдечно и мозъчносъдоВи проблеми


КАРДИОХЕЛП МАКС е комплекс от специално подбрани съставки със синергично действие:

 
МАЯ ОТ ЧЕРВЕН ОРИЗ (сух екстракт) - 300 mg
Получава се при ферментацията на червен ориз с помощта на гъбите Monascus Purpureus и Aspergillus Terreus. Съдържа моноколини - естествени холестерол понижаващи съединения, които инхибират синтеза на холестерол в черния дроб по естествен път. В резултат на това се намалява нивото на общия холестерол


КОРДИЦЕПС (сух екстракт) - 100 mg
Екстракт от гъба, растяща в Тибе
зет на над 4000м. н.в. , известна с лечебните си свойства още от преди 5000 год. Умерен съдоразширяващ и хипотензивен ефект. Притежава изразено антиоксидантно действие. Разширява кръвоносните съдове, което значително подобрява кръвоснабдяването на сърдечния мускул., а това на свой ред предотвратява образуването на тромби.


ИНОЗИН - 100 mg
Известен е с антиаритмичното и антихипоксичното си действие. Понижава агрегацията на тромбоцитите. Подпомага сърдечната дейност като увеличава съкратителната сила на сърцето и способства за пълно отпускане на миокарда по време на диастола. Мощен адаптоген и енергетик, който повишава притока на кислород в клетките и сърдечния мускул, участва в синтеза на АТФ (естествените енергийни акумулатори на организма). Увеличава афинитета на червените кръвни телца към кислорода като спомага пренасянето му в по-големи количества до сърцето и останалите органи.


АЦЕТИЛ Л-КАРНИТИН - 50 mg
Производно на естествения в организма карнитин. Участва в метаболизма на въглехидратите, белтъчините и мазнините. Единствената форма, която преминава през кръвно-мозъчната бариера. Забавя стареенето и дегенерацията на нервната система.


МАГНЕЗИЙ - 50 mg
Подобрява кислородното осигуряване на миокарда като ограничава зоната на увреждане. Едновременно с това, магнезият действа съдоразширяващо и спомага за понижаване на артериалното кръвно налягане. Когато съдържанието на магнезий в тялото намалява, расте нивото на холестерола в кръвта. Притежава кардиопротекторно действие, оказва благоприятно влияние на сърцето при нарушаване на ритъма. Той поддържа сърдечния ритъм и служи като "бариера" срещу аритмии.


КАРДИОХЕЛП МАКС подпомага възстановителните процеси при проблемни състояния, свързани със сърдечносъдовата система:
- Понижава LDL холестерола по естествен път
- Подобрява кръвообращението на миокарда
- Умерен съдоразширяващ и хипотензивен ефект
- Понижава агрегацията на тромбоцитите
- Ускорява метаболитните процеси в организма по естествен път
- Забавя стареенето и дегенерацията на нервната система
- Клинично тестван*

 
Съдържание на холестерол в кръвния серум, ммол/л
ПОКАЗАТЕЛ               Желателно   Гранично    Високо
Общ холестерол             < 5.2          5.2-6.2      >6.5
LDL холестерол              < 4.0          4.0-5.0      > 5.0
HLD холестерол              > 1.0          1.0-0.9     < 0.9


*Клиничните изследвания са проведени в МБАЛ "Хигия"- Пазарджик (01.10.08 г. - 01.02.09 г.).
В изследването са участвали 120 души. При 80% от пациентите се наблюдава оптимизиране на кръвното налягане, намаляване нивата на LDL-холестерола и триглицеридите и повишаване на аеробния капацитет. При 20% се наблюдава задоволително подобрение.

 
Начин на приложение: 1 до 2 таблетки дневно, половин час преди хранене. Хранителна добавка, подходяща и за диабетици. Не дразни стомаха.


Опаковка: 30 табл.