ПРОИЗВОДИТЕЛИ

ОСТЕОМАКС ТБ 170БР ЛЕЧИТЕЛ

Арт. No.: 84079

Цена: 13.95 лв.

Количество:

ОСТЕОМАКС-К® (OSTEOMAX - K)


Таблетките ОСТЕОМАКС-К® доставят перфектна комбинация от калций, витамини и минерали за здраво тяло, кости, кожа, коса и нокти.


Съдържание:
• Калцият е най-важното хранително вещество за здрави кости. Магнезият, манганът, цинкът и медта, витамин С, витамин D и витамин К също са необходими за здравето на костите, ставите, кожата и ноктите.
•  Неподсладена хранителна добавка, без лактоза и захар.
•  Дневната доза (5 таблетки) съдържа:


Калций (Са)  1000 мг
Магнезий (Mg)  250 мг
Цинк (Zn)  15 мг
Манган (Mn)  3 мг
Мед (Cu)  1 мг
витамин С  60 мг
витамин D3  10µг
витамин К  70 µг


Употреба:
• Остеопорозата е многофакторна болест, с генетични, ендокринни, хранителни причини и свързана със спортуването. От особено значение е статусът на калция (Са), витамин D, флуорида, магнезия и други микроелементи. Няколко микроелемента, главно медта (Cu), мангана (Mn) и цинка (Zn) са важни за метаболизма на костите. Клинични изследвания показаха тяхната ефикасност като хранителни добавки за минералната плътност на гръбначния стълб при жени след менопаузата. Изследвания доказаха и необходимостта от микроелементи за оптимално костно междуклетъчно вещество и плътност на костите.
• Необходимо е да се обръща повече внимание на хранителните микроелементи, особено на медта, при жените след менопауза. Остеопорозни счупвания, дължащи се на дефицит на мед са наблюдавани и при мъже и животни. Дори лекият недостиг на мед е свързан със започване и прогресиране на остеопороза.
• Магнезият е важен минерал както за здравите, така и за болните. Добре известно е значението му за метаболизма. На група жени в менопаузата беше даван магнезиев хидроксид, за да се установи ефекта му върху плътността на костите. В края на 2-годишното изследване беше установено, че магнезиевата терапия е предотвратила фрактури и значително е повишила плътността на костите.
• Интересът към витамин D при остеопороза беше възобновен поради нарасналото внимание към възрастното население в света, голяма част от което страда от недостиг на витамин D, в допълнение към пост- менопаузната остеопороза, дължаща се на намаляването на естрогена.
• Допълнителното вземане на витамин D подобрява усвояването на калция и намалява загубата на костно вещество. Бедрени и други фрактури могат да бъдат предотвратени с вземането на витамин D.
• Дефицитът на витамин D е недостатъчно оценен здравен проблем. Той причинява рахит у децата, остеомалация и остеопороза у възрастните. Хроничният дефицит на витамин D може да има сериозни вредни последствия, включително риск от високо кръвно, множествена склероза, рак на колона, на простатата, на гърдата и яйчниците, и диабет тип І.
• Витамин С е необходим за образуването на колаген и формирането на съединителната тъкан.
• Клинични изследвания на хора показаха благотворния ефект от допълнителното вземане на витамин К върху костите.
• Приемът на високи дози антиоксидантни микроелементи, особено витамин С, намалява риска от загуба на хрущялно вещество и прогресирането на остеоартрита.

 


Опаковка:
170 таблетки