ПРОИЗВОДИТЕЛИ

Начало » Новини » Как да отслабнем бързо с зелено кафе?

Как да отслабнем бързо с зелено кафе?


Възможно ли е да отслабваме докато пием кафе?

Естествено, че няма еднозначен отговор. Всичко зависи от кафето!

Кафето, което консумираме ежедневно и без което не можем е преминало термична обработка и от там е получило своя кафяв цвят. Дълго време то се е употребявало точно в този си вид, докато американски учени не провеждат експеримент, който доказва, че зеленото кафе подпомага отслабването. Всъщност се оказва, че зеленото кафе е много по-полезно от изпеченото.

Причината е съдържащата се в него хлорогенова киселина. Зеленото кафе се отличава от своя печен аналог, не само по вкуса, но и по състава. Известно е че храните загубват голяма част от полезните си свойства при термична обработка. Същото се случва и с хлорогеновата киселина, която се разрушава при печенето. A именно това е съставката, която ускорява отслабването и контролира теглото. В същото време няма категорични доказателства, че хлорогеновата киселина сама по себе си намалява теглото. Но ако сме упорити, редовно спортуваме и едновременно с това приемаме зелено кафе съвсем скоро ще можем да порадваме себе си и околните с перфектна фигура.

Установено е , че ако пиенето на традиционно кафе разрушава около 14% от мастните натрупвания за месец, то с помощта на зелено кафе ние може да премахнем цели 40% в зависимост от индивидуалните особености на организма.

Каква е тайната на зеленото кафе?


Зеленото кафе представлява кафеени зърна, които не са преминали термична обработка. Неговия вкус и аромат са много по-различни от вкуса на кафето, с което сме свикнали. Ето защо то не е подходящ заместител за хората, които пият кафе за удоволствие. Но пък е несравним помощник в борбата с излишните килограми.


Множеството изследвания го потвърждават - зеленото кафе действа като катализатор и стопява килограми.  Всичко това се дължи на хлорогенната киселина, която разрушава мастните депа и елиминира мазнините в организма.

Зеленото кафе съдържа антиоксиданти, витамини и микроелементи. То подобрява умствената и физическата активност, изглажда кожата, а любителите на тази напитка страдат по-рядко от диабет от останалите хора.

И зеленото кафе също като традиционното съдържа кофеин. За кофеина вече се знае, че ускорява метаболизма и намалява теглото. А според най-новите изледвания свързването на хлорогеновата киселина с кофеина  възпрепятства усвояването на захарта, която приемаме с храната.

Но въпреки всички гореизброени ползи приема на зелено кафе трябва да бъде контролиран - именно заради кофеина и риска от предозиране с него. 
Освен за пиене, зеленото кафе се използва още за направата на различни козметични продукти. Маслото, което се приготвя от него притежава редица полезни свойства. То се използва в козметични процедури и е несравнимо средство за подхранване, регенериране и хидратация на кожата. Високото съдържание на витамини В1, В2, В6, Е подържат тялото в идеално здраве.

По какво се различава зеленото кафе от традиционното?

Още в древността ароматната напитка се е приготвяла от предварително изпечени зърна. Не толкова отдавна учените разбират, че кафените зърна съдържат много полезни вещества, които при обработката се изгубват. Затова печеното кафе не притежава свойствата на зеленото.

Класическото черно кафе съдържа кофеин, чиито полезни свойства вече споменахме. Но компонента, който намалява теглото липсва. За съжаление хлорогенната киселина се разрушава при високи температури. Следователно – традиционното кафе не е толкова ефективно в борбата с наднорменото тегло.